KARIERNA ORIENTACIJA

Ni razloga, da ne bi sledili srcu. Lastni interes je najpomembnejši dejavnik pravilne izbire, saj ga navadno spremlja visoka motivacija in zavzetost za učenje novih znanj in spretnosti. (Steve Jobs)

Odločitev o nadaljnjem šolanju pomeni prvo veliko prelomnico v mladostnikovem življenju. Na učenčevo odločitev o tem vpliva veliko dejavnikov, in če se mladostnik ne odloči za gimnazijo, ta odločitev veliki meri pomeni tudi že odločitev za izbiro poklica ali vsaj poklicnega področja. Odločitev je odvisna od učenčevih značajskih lastnosti, interesov, sposobnosti, delovnih navad,  podpore in pritiska staršev, učnega uspeha, vpliva prijateljev, medijev in drugih dejavnikov in ne nazadnje tudi od karierne orientacije, ki jo nudita šola in območne službe Zavoda RS za zaposlovanje. Pri tem je pomembno govoriti o dejavnikih poklicnega izbora, ki so ključni za izbiro srednješolskega programa, kakor tudi poklica.

Karierna orientacija se izvaja v 8. in 9. razredu sistematično in po letnem delovnem načrtu ŠOLSKE SVETOVALNE SLUŽBE.

ROKOVNIK 2019/2020 – POMEMBNI DATUMI
ROKOVNIK MIZŠ
ROKOVNIK za UČENCE OŠ CERKLJE OB KRKI

RAZPIS  V SREDNJE ŠOLE 2020/2021

Stanje PRIJAV – povezana na splet MIZŠ

Obvestilo o omejitvah in prostih mestih v srednjih šolah

Spoštovani starši in učenci!

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo seznam šol z omejitvami in prosta mesta za šolsko leto 2020/2021.

 
Še vedno je opozorilo, da morate prijavnico za 2. krog izpolniti in posredovati srednji šoli po spletu. Spletno prijavnico lahko poiščete TUKAJ
 
Srečno in uspešen vpis! V kolikor pa boste potrebovali še kakšno informacijo, pa še vedno lahko stopite v stik s svetovalno delavko.
 
Pripravila: Andreja Ninković, spec.
UPORABNE SPLETNE STRANI
(Skupno 265 obiskov, današnjih obiskov 1)