S skupino 8. r. smo se pri pouku angleščine maja priključili etwinning projektu in začeli sodelovati z učenci iz Turčije in Španije, priključili sta se še učiteljici iz Francije in Italije. Učitelji in učenci smo komunicirali preko forumov, sporočil in zoom srečanj, glavni izdelek vsakega udeleženca pa je digitalni dnevnik, ki prikazuje del našega sveta. Dnevnik se imenuje “A million thoughts”, ker smo vsi različni, razmišljamo drugače in vsak prispeva svojo misel oz. misli. Skupaj pa sestavljamo milijon misli.

Spoznali smo več orodij za izdelavo digitalnega dnevnika, večina se nas je odločila za storyjumper, nekateri pa tudi za genially in ostale. Pisali smo o življenju v karanteni, naših hobijih, razmišljanjih, vsak si je zastavil vsebino čisto po svoje in ga tudi oblikoval na svojstven način. Ustvarjali smo tako učitelji kot učenci. Nekateri so pisali o svojih hobijih, najljubših filmih, glasbi, knjigah, delili svoja razmišljanja o življenju v izolaciji in delili nasvete, kako si krajšati čas.

   

V forumu je bila najbolj zanimiva tema test osebnosti, ki je pokazal, da smo si nekateri zelo podobni. Pogovarjali smo se tudi o vzornikih, potovanjih, najboljših citatih, šolskem sistemu, življenju v karanteni. V ‘kavarni’ smo si pisali učitelji in učenci, teme so bile vse od hobijev, najboljših citatov do najljubših šolskih kotičkov in receptov za dvig razpoloženja.

 

Na tej strani si lahko ogledate naše digitalne izdelke: https://padlet.com/manjitbreyal123/e2arigrvi5ejh8z2

Na koncu bo nastala skupinska e-knjiga z najboljšimi izseki iz naših dnevnikov.

Celoten projekt je na strani  https://twinspace.etwinning.net/114944/home.

Na zaključnem Zoom sestanku Project Party, 11. junija 2020, smo predstavili naše izdelke, odigrali kviz, si izmenjali mnenja o nadvse zanimivem projektu in se zahvalili prekrasnem timu učiteljic in učencev, ki so bili tako pridni še zadnji mesec pouka.
https://www.youtube.com/watch?v=YXOHN9aplr0&feature=share&fbclid=IwAR1KaSAO8WQviUlFhEZ_CC3H4OGbZTRXUwkE8Zm9nR4Y-XXrOcurUx7V-xo

učiteljica Mojca Šterk
(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost