Današnja šolska zgradba v Cerkljah ob Krki je skozi leta doživela več sprememb. Prvotno zgradbo so zgradili leta 1904, nato so stavbi dozidali nekaj prostorov, jo adaptirali, leta 2017 pa je zgradba dobila popolnoma spremenjeno podobo (stari del zgradbe so popolnoma prenovili in na novo dozidali telovadnico, nove prostore šole in tudi vrtca).

Tako kot se je spreminjala podoba zgradbe, se je spreminjala tudi njena okolica.

V preteklosti je imela šola ograjen vrt, na katerem so rasle grmovnice, manjša drevesa in manjši zelenjavni vrt s kompostnikom, kjer so učenci v okviru naravoslovnih dni spoznavali različne živalske in rastlinske vrste. V ograjenem vrtu je stala tudi vremenska opazovalnica z instrumenti za merjenje temperature in vlažnosti zraka ter jakosti vetra.

Danes okolico šolske zgradbe krasijo na novo zasajena drevesa, na gredicah pa dišavne grmovnice.

V saka na novo zasajena rastlina pa potrebuje skrb in redno nego. Zato smo se na šoli odločili, da bomo za urejenost okolice šole in gredic skrbeli učenci in učitelji.

Okolico šole in gredice bomo urejali in čistili v času, ki je namenjen za izvajanje razrednih ur, prav tako pa tudi v času, ko so učenci vključeni v podaljšano bivanje in sicer vse od začetka do konca šolskega leta.

Pri svojem delu bomo uporabljali ustrezno orodje in pripomočke, ki so shranjeni v leseni lopi v bližini šole, ter se pri delu tudi primerno zaščitili.

V septembru so poskrbeli za urejenost okolice šole in gredic učenci 7. a razreda in najstarejši učenci, ki so vključeni v podaljšano bivanje.

Kako so bili aktivni, lahko razberete iz priloženih fotografij. Svoje dejavnosti pa so učenci z učitelji prikazali tudi na plakatu, ki visi v 1. nadstropju šole.

Pripravila:

Lojzka Ivanšek

dr. Maja Matrić

ravnateljica

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost