Zajtrk je pomemben obrok v dnevu. Da nam energijo, da lažje začnemo nov dan. Kljub temu marsikdo zaradi pomanjkanja časa in volje zajtrka sploh ne zaužije. Če nam zmanjkuje časa, si privoščimo vsaj kak zdrav prigrizek, da gremo v nov dan z dodatno energijo. Ko si pripravljamo zajtrk, se kdaj znajdemo tudi pred vprašanjem, kaj zaužiti. Mogoče sadje, marmelado na kruhu ali pa raje kosmiče v mleku?

Tretji petek v novembru, to je 20. novembra, bo tudi na naši šoli in vrtcu potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. Sestavljen bo iz črnega kruha, mleka, jabolka, medu in masla. Vsa živila, ki jih boste dobili na mizo, so pridelana oziroma predelana v Sloveniji.

Kako bo potekal zajtrk?

Ob 7. 40 uri greste reditelji v razdeljevalnico hrane in odnesete zajtrk v učilnice. Tam boste skupaj z razredniki pojedli zajtrk in pospravili. Po končanem obroku boste prvo šolsko uro nadaljevali z razredno uro, kjer se boste pogovarjali o pomenu zajtrka v prehrani in o pomenu lokalno pridelane hrane.

Drugo šolsko uro je normalen pouk.

Želim vam dober tek!

Dušanka Filipič

 

 

 

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)