LEPA BESEDA LEPO MESTO NAJDE

 

Kaj je že to? A smo res v poplavi današnje digitalizacije, odtujenosti drug od drugega res pozabili na živo besedo? Da se to ne bi zgodilo ali da vsaj upočasnimo naš vsakdanji tempo, smo na povabilo Zavoda Eksena v tednu med 14. 11. 2022 in 18. 11. 2022 izvedli delavnice na temo MEDNARODNI DAN STRPNOSTI – DAN ZA STRPNOST IN PRIJATELJSTVO: LEPA BESEDA LEPO MESTO NAJDE.

Delavnice smo vključili v razredne ure in tudi v ure likovne umetnosti ter slovenščine. V okviru slogana Lepa beseda lepo mesto najde smo se pogovarjali in zbrali čim več idej učencev, kaj bi lahko ta znan slovenski pregovor pomenil. Brali so različna dela, ki obravnavajo omenjeno problematiko (odvisno od starostne stopnje): Kdo je napravil Vidku srajčico, Tisoč in ena noč, Starejši brat, Bela past. Po diskusijah in obravnavah različnih besedil so učenci pisno in likovno poustvarjali. Nastali so izvirni in zgovorni izdelki, ki smo jih razstavili na šolskem hodniku.

Ure smo zaključili z znano pesmijo Michaela Jacksona We are the world, we are the children z željo, da smo ljudje ljudem ljudje, človek človeku človek. Pri delavnicah je sodelovalo 212 učencev in 17 mentorjev.

Zapisala; Mihaela Slovenc

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost