Šolskega tekmovanja iz znanja zgodovine, ki je potekalo 3. decembra 2019, so se udeležile 4 učenke iz 8. in 9. razreda.
Tema letošnjega tekmovanja je bila »Prazgodovina na Slovenskem«. Učenke so pisale test in v eni uri so morale pokazati čim več znanja o značilnostih življenja v najstarejšem zgodovinskem obdobju, arheoloških izkopavanjih in najdbah iz tega obdobja.
Največ znanja sta pokazali Hana Haler in Blažka Kodrič, učenki 8. razreda, ki sta osvojili bronasto priznanje iz znanja zgodovine.

Dober teden po zgodovinskem tekmovanju je potekalo še šolsko tekmovanje iz znanja geografije. Udeležilo se ga je 14 učencev iz 7., 8. in 9. razreda.
Tema letošnjega tekmovanja so bile podnebne spremembe. Geografsko tekmovanje je razdeljeno na dva dela, saj se morajo učenci določene vsebine naučiti po razpisani literaturi, obvladati pa morajo tudi delo z zemljevidom in na terenu.
Na tekmovanju, ki je potekalo 11. decembra letos, so se najbolj izkazali Blažka Kodrič, Hana Haler (obe iz 8. razreda), Rok Vintar, učenec 9. razreda in Eva Tomše iz 7. b razreda. Vsi omenjeni učenci so osvojili bronasto priznanje iz znanja geografije.
Najuspešnejši učenci s šolskega geografskega tekmovanja, Blažka, Rok in Eva, se bodo 13. februarja 2020 udeležili območnega tekmovanja, ki bo potekalo na OŠ Mirna.

Mentor:
Drago Ivanšek

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost